J0m masak kerabu sardin...yumm
Bahan-bahan :
1 tin sardin (ikut la tin besar ke kecik.. agak² nak makan reramai.. beli la dlm 2-3 tin ke.. hehe)
Bawang merah (hiris)
Cili padi (hiris)
Limau kasturi
Gula & Garam secukup rase
Cara-cara :
Memula asingkan sardin ngan tulang-temulangnye.. ermm.. sardin ade tulang ke ? abes yg kat tengah² tuh ape ? bukan tulang ? .. ape² hal pon.. kita nak pakai isi sardin je. Lepas tuh hancur² kan sket isi sardin tuh.. jgn lumat sgt.. tak best. Then amek bawang, cili padi, gula & garam, air limau kasturi.. gaul sampai sebati. Lepas tuh rasa sket.. dah ok buleh makan . Enak dimakan begitu saja.. hehe.. err.. sebenarnya enak dimakan dgn nasi.
sedia untuk di hidang....
tada....
cuba jgn xcuba ye...
much l0ve....
0 comments:
Post a Comment
leave your comment ya..